Investice do nemovitostí prostřednictvím realitního podílového fondu

Nemovitosti, podobně jako drahé kovy, patří v oblasti investování k tem stabilním a konzervativním možnostem. Nemůžeme očekávat velké zázraky co se týká výše zhodnocení, jako je tomu například u technologických startupů nebo vysoce volatilních kryptoměn, na druhou stranu přinášejí do našeho portfolia prvek stability a pocitu většího bezpečí. O důležitosti dobrého pocitu při investování mluvím i v tomto krátkém videu:

Ne každý může investovat do nemovitostí formou jejich nákupu. Ne každý to taky chce. Investiční nemovitost vyžaduje přece jen nějakou péči, aby přinášela průběžný výnos. Výhodou investování do nemovitostí formou realitního fondu jsou nízké vstupní náklady, které si může dovolit téměř každý. Stejně tak je tento typ investování dostupný i vzhledem k možnosti vkládat do fondu třeba jen několik set korun měsíčně.

A co výnos?

A jak je na tom takový realitní fond s výnosy? Samozřejmě záleží na tom, jaké nemovitosti má ve své správě a jak dobře s nimi dokáže hospodařit. Z uvedeného plyne, že výnos u takového fondu není pořád stejný a je dobré, zajímat se o jeho historii. Byť neexistuje jistota, že se cokoliv bude vyvíjet tak, jako v minulosti, je to přece jen vodítko při našem rozhodování.

 

 

Pokud vás zajímá dozvědět se více o této příležitosti, neváhejte mě kontaktovat.

Přeji vám pěkné dny a klidný spánek z vašich rozhodnutí,
Markéta

 

 

KONTAKTUJTE MĚ

[wpforms id=“2488″]